Förskolan är grundstenen för stärka barnets kunskapsresa

eva01Allt fler länder börjar förstå vidden och vikten av en god pedagogisk förskola för att stärka barns möjligheter till att stärka kunskaper och förmågor. President Barack Obama sa till exempel följande ” It’s time we stopped treating pre school as a side issue…. or as a women’s issue,” i sitt årliga tal till nationen 2015, “and treat it like the national economic priority that it is for all of us.” När ledare runt om i världen inser att barns hjärnor, deras plasticitet, är så stor och oändlig gällande lärade så blir det en naturlig utveckling att just satsa på förskolan. Idag när vi lever i ett kunskaps,- och tjänsteintensivt samhälle där förmågor som att problemlösa och innovera blir viktigare så måste synen på lärande bland våra allra minsta också förändras. Allt fler börjar förstå att förskolan är grundfundamentat för att bygga vidare på barnets livslånga lärande.

Fortsätt läsa

Jag har alltid velat vara på två ställen samtidigt!

jh1Det finns mer saker att upptäcka och lära sig i livet än jag någonsin kommer att hinna med att ens nosa på. Men i takt med att vi lever våra liv glömmer vi ibland bort hur det var att upptäcka nåt för första gången. Vi lunkar på i rutiner och ofta med saker vi har hyfsad koll på och endast i undantagsfall går vi utanför gränser och den trygghet som vi byggt upp sedan vi var små.

När våra barn föds och växer upp får vi ibland återupptäcka det där magiska ögonblicket när de upptäcker saker för första gången. Det är så spännande att både få vara med, men också att få perspektiv på sig själv och allt man börjat ta för givet. Oturligt för mig som förälder är att de flesta av dessa upptäckter sker på förskolan med andra barn och pedagoger när man inte själv kan vara där. Oj vad många gånger jag hade varat vara på två ställen samtidigt.

Fortsätt läsa